ja bym do smarzenia dal smalec a olej kokosowy dawal do kulo odpornej kawy 100% wykozystania i oczywiscie nie rafinowany :) sam tak robie za drogi zeby dawac na patelnie ;D
[...] zjeść posiłek na tyle syty by długo nie zalegał w żołądku ale też taki który zapewni nam energię na treningu. Dobrym wyborem jest tutaj spożywanie mniejszej trochę ilości białka, warto dać węglowodany złożone i tłuszcze nasycone: masło klarowane,smalec,olej kokosowy, spowolnią one uwalnianie energii z ww i także posłużą jako paliwo. Pozdrawiam
najlepsze oleje do smazenia to rafinowana oliwa z oliwek, rafinowany olej rzepakowy, olej z awokado i olej kokosowy. unikalbym smazenia na masle, masle klarowanym oraz smalcu. Zmieniony przez - czellista w dniu 2018-08-30 17:35:22 Smalec i masło klarowane dlaczego wyeliminowałes ?@) Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2018-08-30 20:37:15
[...] i najbezpieczniej będzie ograniczyć maksymalnie smażenie, pójść w inne sposoby obróbki, jeśli już smażyć to na którymś z w.w. źródeł, a jeśli sporadycznie wówczas pojawi się smalec, czy masełko to żadna tragedia też się nie stanie :-) Ashakiel, doppler/na poziomie biochemicznym homocysteina oraz lipidogram są użytecznymi wskaźnikami.
Nie musisz rezygnowac ze smażenia - ważne na czym. Do smażenia nadają się smalec, masło klarowane, olej kokosowy, oliwa jest dyskusyjna. Chodzi o to, żeby smażyć bez panierki, która chłonie tłuszcz jak gąbka. Jak chcesz jeść kanapki, to upiecz sobie kawałek mięsa i po pokrojeniu na zimno traktuj jak wędlinę. Kiełbasa to najczęściej coś o nieznanym [...]
OK rozumiem dużo teraz. Gdybyśmy ułożyli listę produktów, to co byście umieścili ? Co zdrowo odżywiajacy się człowiek powinien mieć w lodówce... Białko: - Jaja z chowu domowego - Ryby (łosoś, dorsz) - Wołowina (ligawa, polędwica, pieczeń, karkówka) - Drób (piersi z kurczaka, kaczki) - Wieprzowina (polędwica, karkówka ze świni iberyjskiej) [...]
Do smażenia olej kokosowy, smalec lub masło klarowane: https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Zmieniony przez - domer w dniu 2018-05-11 06:35:15
[...] mam wyuczony i bardzo szybko bym sobie wszystko przygotował z gainerem wyjdzie jakieś 5200kcal poniżej JPG aaa i czasem zamienie kurczaka na indyka czy wołowine :) a smalec na olej kokosowy tak żeby to było jakoś urozmaicone choć troszke /SFD/2017/1/16/01fc1340cd7845d8b0160976dc1b93d5.jpg Zmieniony przez - fritzzc w dniu 2017-01-16 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] , żołądki , schab też jest w podobnej cenie co piers .. Orzechy ziemne odpadaja. Zdrowe tłuszcze to oliwa z oliwek , lniany , kokosowy , tran, migdały , włoskie , ryby , smalec . Musisz jesc duzo warzyw i troche owoców zeby nie doszło do zakwaszenia organizmu , Dieta musi być zbilansowana jeśli chodzi o produkty kwasowo zasadowe z przewagą [...]
[...] więcej byłem Twoich " gabarytów " to miałem dietę zbliżoną do CKD kalorie 3000 białko 1,5 g węgle do 650 ale tylko i wyłącznie z warzyw reszta łuszcze ( karkówka , smalec oliwa i olej kokosowy jajka ) trening FBW 3 x w tygodniu + aeroby róże formy doszedłem do 2x dzień po 35-45 min w zależności od samopoczucia na tym zszedłem do 86 kg [...]
[...] i kompletny brak białka, nr 3 - serio sam kurczak? To nawet nie jest posiłek. Poza masłem do jajecznicy nie ma żadnych sensownych źródeł tłuszczu - oliwa, olej kokosowy, smalec, masło klarowane. Poza tym użyłeś gotowców do rozpiski, a diabli wiedzą, co w tych gotowcach siedzi - nie wiadomo co twórca wrzucił do tej jajecznicy czy schabowego. [...]
[...] jakąś fotkę sylwetki, to też by się przydała - przy zbyt wysokim BF-ie nie ma sensu masować. Olej z pestek winogron zamień na inny tłuszcz, nie nadaje się do smażenia - smalec, masło klarowane, oliwa, olej kokosowy... Ketchupy itp. najlepiej wywalić , chyba że są naprawdę dobre jakościowo i mają mało cukru, dużo pomidorów w składzie. Jeśli [...]
to źle Ci się wydawało :-) smaż tylko i wyłącznie na: - smalec, np. tłuszcz z gęsi, tłuszcz z kaczki - olej kokosowy - masło klarowane - olej rzepakowy
O odpowiednio wysokim punkcie dymienia. Np. smalec, olej kokosowy do dluzszego smazenia lub rzepakowy czy oliwa rafinowana do szybkiego. Ew. PAM jezeli nie chcesz spozywac (mozliwe ze utlenionego) tluszczu.
Dokładnie olej sezamowy ma niekorzystne proporcje o3 i o6. Jako urozmaicenie jeżeli Ci smakuje możesz czasem zjeść. IMO ja bym zamienił oliwę na lniany, masło klarowane, oliwki, smalec, olej kokosowy.
Dokładnie olej sezamowy ma niekorzystne proporcje o3 i o6. Jako urozmaicenie jeżeli Ci smakuje możesz czasem zjeść. IMO ja bym zamienił oliwę na lniany, masło klarowane, oliwki, smalec, olej kokosowy. a dlaczego tak często jest olej lniany?? Z tego co czyta to widzę ze najlepszy jest olej rzepakowy tłoczony na zimno nie rafinowany??